2017 Üstün Ergüder Ödülü Prof. Dr. Alev Çınar'a Verildi

Bölümümüz kurucularından ve Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder onuruna her yıl, araştırma ve eserleriyle sosyal bilimlere önemli katkılar sağlamış akademisyenlere verilecektir. Bu yıl ödül 2017 mezuniyet törenimiz sırasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Alev Çınar’a takdim edilmiştir.

Alev Çınar, Üstün Ergüder, Yeşim Arat

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölüm başkanlığını yürütmekten olan Prof. Dr. Alev Çınar, yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden, doktora derecesini University of Pennsylvania Siyaset Bilimi bölümü’nden aldıktan sonra Birleşik Devletler’de doktora sonrası çalışmalarını sürdürmüş, ardından Türkiye’ye dönmüştür. Akademik yaşamı boyunca Modernity, Islam and Secularism in Turkey: Bodies Places and Time gibi önemli eserlere imza atan Prof. Dr. Alev Çınar 2012 yılında Institute for Advanced Study’de School of Social Sciences üyesi seçilerek bu kurumun Türkiye’den ilk ve tek üyesi olmuştur.